Mašina Za Pelet Benzinska KL150A GARDENmaster

GARDEN MASTER
Dostupnost:

Dostupno kao narudžbina na zahtev


209.990,00 RSD

Dostupno kao narudžbina na zahtev

Opis proizvoda:

Mašina za pelet benzinska GARDENmaster KL150A
Sa benzinskim motorom snage 7 konja za maksimalnu mobilnos pri radu.
Mašina proizvodi pelet od piljevine vlažnosti od 12% do 18%. Granulacija piljevine do maksimalno 6mm u prečniku. Mašina može raditi kontinuirano bez pauze sat vremena (60 minuta), zatim mašinu treba ugasiti 15 minuta (pauza), a zatim nastaviti rad. Ulazni materijal u mašinu osim piljevine mogu biti, slama, seno, žitarice, miskantus. U koliko se ne radi o klasičnoj piljevini, za sve ostalo je potrebno mlevenje (Usitnjavanje).

PRINCIP RADA MAŠINE

Mašina za proizvodnju peleta radi na principu rotacionih valjaka rolera (koji dobijaju pogon sa osovine elektro motora ili benzinskog motora) i matrice.
Polazni materijal za proizvodnju peleta, na primer strugotina se presuje pomoću valjaka rolera kroz matricu. Usled pritiska i trenja u kućištu matrice i valjaka rolera, polazni materijal strugotina se zagreva na temperaturu od 60 do 80 stepeni. Kao rezultat povećanog pritiska i temperature materijal se povezuje u komprimovani pelet koji će imati visoku čvrstoću posle hlađenja. U zavisnosti od materijala koji se presuje, potrebno je dodati vezivo. Prečnik peleta je određen prečnikom otvora na matrici. Matrica se može poručiti sa otvorom prečnika 2,5mm, 4mm i 6mm.

Osnove za početak proizvodnje peleta

Pelet se može proizvoditi od različitih organskih materijala. Prema tome polazni materijal se sjedinjuje u trajan čvrst pelet. Sadržaj vlage polaznog materijala (piljevina) treba kontrolisati u okviru od 12% do 18%.
Ako je polazni materijal previše suv često će se dešavati da iz mašine izlazi kao prah pa se mora ponovo ubaciti i mašinu. Ako je polazni materijal previše vlažan, pelet će biti lošijeg kvaliteta. Preostala vlaga početnog materijala može se meriti ili odrediti komercijalnim preciznim meračem vlage piljevine. Veličina (krupnoća) sirovine (piljevine) treba da bude do 6mm, u protivnom će mašina za pelet biti zagušena ili će se performanse usporiti. Sirov materijal sa dužom dužinom (npr. ćips od drveta) mora biti samleven na manju veličinu pomoću mlina za pelet.

Karakteristike proizvoda:

Motor: Benzinski, 4-takta
Snaga motora: 5,5kw / 7,5 ks
Kapacitet: 70-90 kg/h.
Kapacitet piljevine: 90-120 kg/h.
Prečnik peleta: 6mm

Garantni rok: 2 Godine

Kategorija:
Proizvodjač

Snaga (W)

Uvoznik:                Esterno Trade doo

Zemlja porekla:    Kina

ukupno
0
0
0
0
0

Budite prvi koji će oceniti “Mašina Za Pelet Benzinska KL150A GARDENmaster”

Još uvek nema komentara za ovaj proizvod